15 VARÁZSLATOS DEKORÁCIÓS ÖTLET, AMI EGY HARRY POTTER RAJONGÓ OTTHONÁBÓL SEM HIÁNYZOHAT

Ha Te is nagy rajongója vagy a Harry Potter sorozatnak, akkor ezt a 15 lakásdekorációs ötletet biztosan imádni fogod. Nem mellesleg ezek a könnyedén elkészíthető tárgyak ajándékötletnek sem utolsók, úgyhogy ha szereted a DIY projekteket, bátran inspirálódj belőlük.

 

1, Alohomora feliratú kulcstartó

A Harry Potterből elhíresült varázsigétől minden zárt ajtó kinyílik.

alohomora feliratú kulcstartó

2, Lumos – Nox villanykapcsoló

A Lumos varázsige a latin „lumen”, azaz fény szóból ered, hatására a varázspálca végén apró fény jelenik meg, míg a Nox megszünteti a Lumos által keltett fényt.

lumos nox villanykapcsoló

3, Alohomora wifi jelszó

Egy újabb jópofa megoldás a mindent nyitó varázsigére.

alohomora wifi jelszó

4, Expecto Patronum feliratú zuhanyfüggöny

Ezzel a bűbájjal a varázsló megidéz egy patrónust (állat alakú pozitív erőtér), ami megvédi őt a dementoroktól és a lethifoldoktól.

expecto patronum zuhanyfüggöny

5, Halál Ereklyéi tükör

A történet szerint a Halál Ereklyéinek szimbóluma 3 varázstárgyat jelöl: a függőleges vonal a pálcák urát, a kör alakú a feltámadás kövét, a háromszög pedig a láthatatlanná tevő köpenyt. Az ereklyék sorsa a történelem során bizonytalan, de úgy tartják: aki egyesíti a három ereklyét, az a halál urává (értsd: legyőzőjévé) válik.

halál ereklyéi tükör

6, Roxfort címeres óra

A Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, azaz a  Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola a regénysorozat fő helyszíne. Az iskola címere a 4 roxforti ház címerállatát jeleníti meg: az oroszlánt (Griffendél), a kígyót (Mardekár), a sast (Hollóhát), és a borzot. (Hugrabug).

roxfort címeres óra

7, Tiltott Rengeteget ábrázoló kép

Az iskola mellett lévő Tiltott Rengeteg nevű sűrű erdős rész a diákok számára tiltott terület, az ott élő veszélyes élőlények miatt.

tiltott rengeteget ábrázoló kép

8, Accio coffee kép

Az Invito Accio egy begyűjtő varázsige, amely a kívánt tárgyat a varázsló felé repíti. A reggeli napindító kávéhoz sokszor nekünk is jól jönne egy ilyen bűbáj.

accio coffee kép

9, Illatosított gyertya

A szereplők neveivel ellátott illatosított gyertyák elvileg mágikus hangulatot teremtenek minden otthonban. Ha Te inkább biztosra mennél, és valami visszafogottabb illatú gyertyát próbálnál ki, nézz szét a Bee gyertyák között, amik a méhviasz enyhén édes aromájával és aromaterápiás hatású illóolajokkal varázsolnak el.

illatosított gyertya

10, Idézetes falmatrica

A híres idézet, mely Dumbledor-tól származik, nyers fordításban valahogy így hangzik: „Álmainkban olyan világban járunk, ami csak a miénk.”

idézetes falmatrica

11, Cikesz karácsonyfadísz

A varázslóvilág legnépszerűbb játékában, a kviddicsben az aranycikesz a legkisebb és leggyorsabb labda. Ha valamelyik fogó elkapja a cikeszt, a játék véget ér, és a fogó 150 pontot szerez csapatának a nyertes kapással.

cikesz karácsonyfa dísz

12, Wingardium Leviosa párna

A Wingardium Leviosa bűbáj talán az egyik legismertebb a varázsigék közül, melynek hatására a célpont lebegni kezd. A szó eredete az angol wing (szárny), a latin arduus (magas) és a latin levis (könnyű) szavakból származik.

vingardium leviosa párna

13, Griffendél takaró

A takarón megjelenő oroszlán a Griffendél ház címerállata. A ház egyik leghíresebb lakója maga a főszereplő, Harry Potter.

griffendél takaró

14, 9 és ¾. vágány tábla

A történet szerint a Roxfort Express a 9 és ¾. vágányról indul a King’s Cross vasútállomásról, ami egyébként egy – a valóságban is – létező vasútállomás Londonban. A varázslótanoncok ezzel a vonattal juthatnak el a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába.

9 és 3/4. vágány tábla

15, Wizards Welcome lábtörlő

Varázslók üdvözölve, muglik tolerálva. A varázslóvilágban mugliknak (sárvérűnek) nevezik azokat a hétköznapi, „varázstalan” embereket, akik nem varázslócsaládból származnak.

wizards welcome lábtörlő

Képek forrása: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is! 🙂
15 VARÁZSLATOS DEKORÁCIÓS ÖTLET, AMI EGY HARRY POTTER RAJONGÓ OTTHONÁBÓL SEM HIÁNYZOHAT
Tagged on:                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.