PINTEREST-ES ASZTALI DEKORÁCIÓ 7 LÉPÉSBEN


Ha Te is mindig csodálva nézed a Pinteresten a szebbnél-szebb asztali dekorációkat, de a valóságban valahogy soha nem sikerül úgy megvalósítanod, hogy az szépen mutasson, akkor van számodra egy jó hírünk. Megmutatjuk Neked, hogy mi az a 7 titkos összetevő, amitől a Te asztali dekorációd is olyan lesz, hogy az egy magazinban is simán megállná a helyét.


1. Tálca

Az első és legfontosabb egy szép tálca, ami “összefogja” és egy stabil alapot ad a többi dísznek. Így sokkal rendszerezettebb hatást kelt majd a dekorációd, mintha csak úgy random az asztalra pakolgatnád a tárgyakat. Ha viszonylag sok szögletes dolgot használsz dekorációként, akkor válassz ovális, vagy kerek tálcát, ez ugyanis optikailag lágyít majd az éleken és harmonikusabbá teszi az összképet.

 

2. Fancy könyvek, albumok, magazinok

Egy szép asztali dekorációnak elengedhetetlen kellékei a könyvek és az albumok. Célszerű olyan darabokat választanod, amelyeknek a borítója színben és hangulatban is passzol majd a többi elemhez. Azt, hogy hány könyvet érdemes használni, célszerű saját magadnak kitapasztalnod. Szerintünk 2-3 db mutat a legszebben, főleg, hogyha azok hasonló méretűek.

 

 

3. Valami “zöld”

Egy csokor szép színes virág, vagy egy helyes kis zöld növényke sokat tud dobni az egész lakás hangulatán, főleg a sötét, téli hónapokban. Az élő virág a legjobb választás, hiszen a csodás látvány mellett az illatával is elkápráztat bennünket, de ha nincs lehetőséged minden héten friss virágot venni, egy igényes selyemvirággal is hasonló hatást tudsz elérni.

 

4. Gyertya

Az összes dekorációs elem közül talán a gyertya az, amiből mindannyian tartunk otthon legalább egyet-kettőt. Főképp azért nagyon kedvelt, mert a sötét, hideg estéken nagyon könnyen ünnepi hangulatot tud varázsolni a lakásba. Sokan úgy gondolják, hogy csak a téli szezonban használhatók dekorációként, de szerintünk egy szép üveges gyertya tavasszal is csodásan mutat egy csokor élénk színű virág mellett.

 

5. Valami mókás, különleges formájú

Az asztali dekorációk pikantériáját a mókás, különleges formájú részletek adják. Így akkor is célszerű kiegészíteni az asztali dekorációnkat egy ilyennel, ha mi amúgy kifejezetten letisztult válogatást szeretnénk összeállítani. Ez lehet például egy ananász alakú ékszertartó, vagy egy antik darab a bolhapiacról, a lényeg, hogy engedjük el a fantáziánkat és merjünk szokatlan, mosolyra fakasztó dolgot választani.


6. Egy személyes dolog

Bizonyára mindannyian őrizgetünk régi családi ereklyéket, vagy olyan kézzel fogható emlékeket, amik kedves élményekhez kötődnek. Nyaralásokról hazavitt kavicsok, a közös ünneplésekből megmaradt pezsgős parafadugók, vagy éppen a nagyitól kapott helyes kis tálka. Ha ezekből is csempészünk egy keveset az asztalunkra, akkor sokkal személyesebbé tudjuk tenni az összhatást.

 

7. Egy magas tárgy

Az utolsó dolog, ami elengedhetetlen egy szép asztali dekorációhoz, az valami magas dolog, ami kiemelkedik a többi tárgy vonalából, megtörve ezáltal a dekoráció egyhangúságát. Bátran kombinálhatjuk is az elemeket, akár úgy, hogy egy magasabb, különleges formájú tárgyat használunk, így két legyet ütünk egy csapásra.

PINTEREST-ES ASZTALI DEKORÁCIÓ 7 LÉPÉSBEN
Tagged on:                     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.